Van Sinderen Interieurs wordt Studio DOK

<< terug
13 mei 2019

Nieuw interieurconcept geopend in oude bewaarschool Kerkstraat Dokkum


DOKKUM – Van Sinderen Interieurs heeft een nieuwe locatie en een nieuwe naam. Het pand aan de Kerkstraat 2a in Dokkum, waar eens kleuteronderwijs werd gegeven, is onlangs in gebruik genomen als Studio DOK, het nieuwe concept waarin drie bedrijven zijn gevestigd. Een inspirerende plek voor wie op zoek is naar een bijzonder interieur en meer.

Studio DOK is het vervolg op Van Sinderen Interieurs. Van eenzelfde kwaliteit, maar met een nieuwe collectie in een frisse entourage, richtte eigenaar Bart van der Zant Studio DOK in. Net als bij Van Sinderen Interieurs levert en adviseert hij over kwaliteitsinterieurs op een eigentijdse manier. Tegelijk biedt Studio DOK onderdak aan Claires Carpet en Vintage Vinyl & Audio. Bart: “Alles met elkaar is het een bijzondere conceptstore geworden op een prachtige plek in de binnenstad van Dokkum.”

Studio DOK is gevestigd in de voormalige bewaarschool, de voorloper van wat later kleuterschool werd. Jarenlang deed het pand dienst als opslagplaats voor Van Sinderen Interieurs. Bart zag er zijn kans iets nieuws te beginnen. Het pand werd volledig vernieuwd, en tegelijk in ere hersteld. Bart: “De kozijnen op de benedenverdieping zijn gemaakt volgens de oude tekeningen, met de ronde boogjes. Op zolder is het dak vernieuwd, maar wel met behoud van bestande houten elementen.” Achter het pand ligt het oude schoolplein, een mooie plek waarmee Bart plannen heeft voor een binnenstadstuin.

Van Sinderen Interieurs
Bij Studio DOK kun je terecht voor de aanschaf van kwalitatief hoogwaardige interieurproducten, maar ook voor advies over en aanschaf van kwaliteitsinterieurs. Het bedrijf verkoopt naast meubilair ook gordijnen, verlichting, tapijt, behang en leuke decoraties; er is altijd wat bijzonders te vinden. In de studio worden klanten ontvangen en geadviseerd, maar Bart komt ook graag bij de mensen thuis voor een adviesgesprek. 

Claires Carpet
Bart van der Zant nam Claires Carpet, zijn andere bedrijf, mee naar Studio DOK. Bij Claires Carpet is alles mogelijk; je kunt letterlijk je eigen tapijt ontwerpen, maar ook kiezen uit een grote collectie aanwezige tapijten. In de studio kan worden gekozen uit kleur, vorm, maat en patroon van het tapijt. Het tapijt wordt vervolgens in Nepal met de hand geknoopt, waarna het drie maanden later in Dokkum is. Bart ontwerpt de tapijten zelf en heeft veel contact met het knoopatelier in Nepal: “Ik ben er geweest om te zien hoe de tapijten worden gemaakt. Een fascinerend land met een hele andere cultuur. Gelukkig heb ik met eigen ogen gezien dat er goed wordt gepast op de knoopsters.” Verder kan je bij Bart ook terecht voor mooie Turkse Kelims, Zieglers uit Pakistan, Iranees handknoopwerk en nog veel meer.

Vintage Vinyl & Audio
“Vinyl is weer helemaal hot”, zegt Bart. “Je ziet een verschuiving plaatsvinden van cd's naar vinyl, een steeds groter publiek krijgt er interesse voor. Er is veel tweedehands vinyl te koop, maar ik zoek op beurzen en online naar het echt goede spul. Wat hier staat is Vintage Vinyl zoals het hoort te zijn: Pink Floyd, Bowie, The Stones en The Beatles, allemaal mooi spul in goede conditie.” Ook op audiogebied zoekt Bart naar waardevolle oude spullen. Vaak gaat hij gericht op zoek naar een installatie die past bij de vraag van de klant. “Dat zijn meteen ook vaak mensen die bewust niet kiezen voor iets nieuws, maar inzien dat er zoveel mooi spul is dat je kunt hergebruiken en vaak nog veel beter klinkt dan al dat nieuwe spul. Een duurzaam idee, waar ik me helemaal in kan vinden.”

Studio DOK is gevestigd aan de Kerkstraat 2a te Dokkum en is op woensdagen, zaterdagen en op afspraak geopend.

Volg ons

Adres

Contact